R. Moldova, sub cod galben de instabilitate atmosferică

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un nou Cod Galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul țării. Astfel, în intervalul orelor 14:00 – 00:00 se prevăd descărcări electrice, izolat averse puternice (15-25 l/m2) și vijelie de până la 15-20 m/s, scrie agora.md.

Avertizarea este valabilă pe întreg teritoriul țării.

În următoarele zile, temperaturile ar urma să fie cuprinse între 23 și 26 de grade Celsius, cuprinse pe alocuri și de precipitații. Datele prezentate de instituție, mai relevă că nordul și centrul țării ar urma să aibă parte de vreme ploioasă până joi inclusiv.

În același timp, în sudul Republicii ar urma să fie vreme însorită cu temperaturi de până la 27 de grade Celsius.

Codul Galben presupune condiţii ale vremii potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în rîuri şi rîuleţe etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

Foto: agora.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture