Record de cutremure în Spania: 374 într-o singură zi, în La Palma

Zona din jurul vulcanului Cumbre Vieja din La Palma, care a erupt în septembrie și care continuă să rămână activ, a fost lovită de un număr neobișnuit de mare de cutremure.

0

Timp doar 24 de ore, au fost înregistrate peste circa 370 de seisme, a anunțat postul de stat RTVE. Astfel numărul de cutremure din La Palma atinge cifre record în această săptămână, fiind provocate 374 de seisme în ziua de marți, cel mai mare număr nu doar de la începutul erupției vulcanului, ci din întreaga criză seismovulcanică, transmite  observatornews.ro.

Majoritatea cutremurelor au avut loc la adâncimi intermediare. Cel mai puternic a avut o magnitudine de  4,8 mbLg și s-a produs la 37 km adâncime, anunță RTVE.

În ceea ce privește vulcanul Cumbre Vieja, acesta continuă să rămână activ. Lava, care poate ajunge până în jur de  1.300 de grade Celsius, a distrus aproape circa 2.750 de clădiri din luna septembrie.

În contextul dat potrivit celui mai recent bilanț, aproximativ circa 1.150 de hectare de teren au fost acoperite cu un strat gros de lavă, o zonă echivalentă cu 1.600 de terenuri de fotbal, ocupând aproape circa 1,6% din teritoriul total al insulei. Peste 7.000 de locuitori fiind  evacuați.

Menționăm faptul că pagubele materiale temporare au fost estimate vineri la aproape circa 900 de milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture