Un oraş din China oferă 10.000 de yuani, adică 1.300 de euro, fiecărui locuitor testat pozitiv cu Covid-19

Autorităţilor sanitare din Harbin, în ultimele 24 de ore, au fost detectateîn jur de  3 cazuri de Covid.

0

Locuitorii oraşului chinez Harbin, care se testează anti-Covid și primesc un rezultat pozitiv, vor fi recompensaţi cu 10.000 de yuani, echivalentul a aproximativ  a circa 1.386 de euro, aceștia au anunţat joi autorităţile locale. Această decizie  are drept scopul de încercarea de a-i identifica pe toți cei care sunt  infectați din comunitate și de a „bloca toate canalele de transmitere a virusului”, transmite Digi24.ro. 

În contextul dat potrivit datelor autorităţilor sanitare din Harbin, în ultimele 24 de ore, au fost detectateîn jur de  circa 3 cazuri de Covid, ce ar avea legătură cu un nou focar izbucnit în oraşul Manzhouli, din provincia vecină chineză Mongolia Interioară, care a raportat deja circa 185 de cazuri, notează EFE.

Potrivit sursei citate decizia dată are drept scot încercarea de a-i identifica pe toți ce infectați din comunitate și de a „bloca toate canalele de transmitere a virusului”. „Harbin va recompensa cu circa  10.000 de yuani persoanele care efectuează un testiar rezultatul acestuia este  pozitiv”, este anunțul facut pe rețeaua de socializare  Weibo, care este una similară Twitter, care a strâns deja peste circa 100 de milioane de vizualizări.

Astfel unii dintre internauţi au susţinut măsura: „Care este problema? Sunt îndemnaţi cetăţenii să-şi facă un test SARS COV – 2 , pentru a frâna răspândirea virusului în cazul în care rezultatul este pozitiv şi se economisesc astfel milioane de yuani”, a venit cu explicații un utilizator pe Weibo.

Iar alţii nu au înţeles această campanie, sau cred că banii ar putea fi utilizaţi altfel:

„Realizarea unui test intră în responsabilitatea tuturor. De ce ar trebui să existe o recompensă?”, notează un comentator, în timp ce altul a cerut ca banii să fie destinaţi „lucrătorilor sanitari care se ocupă de analizarea acestor teste la temperaturi scăzute”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture