REFORMA JUSTIȚIEI ȘI PRIORITĂȚILE SISTEMULUI JUDECĂTORESC AU FOST DISCUTATE LA BĂLȚI

Judecătoria Bălți a organizat Ziua ușilor Deschise dedicată celebrării Zilei Europene a Justiției Civile. Evenimentul a fost marcat printr-o conferință de presă la care au participat  Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, președintele Judecătoriei Bălți, Dumitru Gherasim, precum și experții proiectului european „Sporirea eficienței, responsabilității și transparenței instanțelor judecătorești din Moldova”-ATRECO.

În cadrul conferinței au fost abordate mai multe subiecte, printre care reforma sectorului justiției, prioritățile sistemului judecătoresc din Republica Moldova, dar și eficiența proiectului ATRECO în acest sens. Dumitru Gherasim a apreciat aportul proiectului la specializarea judecătorilor, acentuând că speră ca acest proiect sa aibă continuitate.

Potrivit președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, la moment se apreciază calitatea hotărârilor, care crește odată cu specializarea judecătorilor în anumite domenii.

Șeful CSM și-a exprimat gratitudinea față de echipa ATRECO pentru sprijinul oferit în modernizarea și reformarea sistemului judecătoresc.

Coordonatorul proiectului ATRECO, Carsten Mahnke a menționat că obiectivul principal este sporirea eficienței și transparenței care pot fi obținute în mare parte prin treningurile pe care le organizează.

Proiectul ”ATRECO – Sporirea eficienței, responsabilității și transparenței instanțelor de judecată din Moldova” acordă asistență sistemului judecătoresc, Consiliului Superior al Magistraturii, Curții Supreme de Justiție, curților de apel și judecătoriilor.  

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture