Reguli noi pentru înscrierea copiilor în clasa întâi

53

A început înscrierea picilor în clasa întâi. Aceasta are loc în 2 etape. Iar din cauza infecției cu COVID-19 părinții au posibilitatea să depună cererea de înmatriculare online, iar certificatul medical să-l prezinte până la începutul anului școlar. Lista copiilor înscriși în clasa I va fi afișată la sfârșitul lunii august.

Anul acesta în Republica Moldova, au fost introduse reguli noi pentru înscrierea  copiilor în clasa întâi. Multe dintre norme vor rămâne aceleași, însă există și unele noi. Înmatricularea copiilor are loc în 2 etape: de la 21 mai până la 19 iunie și de la 22 iunie până la 28 august.  Viceprimarul de Bălți, Tatiana Dubițkaia a spus că petru școlarizare este nevoie de o cerere,  modelul căreia poate fi găsit pe pagina primăriei sau a ministerului educației.  De asemenea este necesar buletinul de identitate a părintelui sau a reprezentantului legal, cât și certificatul de naștere al copilului. Părinții au posibilitatea de a depune actele de înscriere atât prin intermediul poștei electronice, cât și la sediul instituției de învățământ. Prezentarea certificatului medical nu este obligatorie acum. Totuși părinții sunt obligați al arăta la începutul anului școlar.

În cea de-a doua etapă, pot depune actele,  părinții copiilor care nu au reușit s-o facă în prima etapă. De asemenea, vor depune actele de înscriere cei care din anumite motive nu respectă principiul teritorial de școlarizare. Potrivit acestuia, mai întâi, instituțiile de învățământ înscriu copiii din districtul lor școlar.

Lista finală a copiilor înscriși în clasa I va fi afișată pe 28 august.

В первый класс будут принимать по новым правилам

В первый класс будут принимать по новым правилам

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 2. Juni 2020

Cmentariile sunt închise