RENATO USATÎI ÎNDEAMNĂ CETĂŢENII SĂ IASĂ LA ACŢIUNI DE PROTEST DUPĂ 27 AUGUST

Până la desfăşurarea alegerilor prezidenţiale  din 30 octombrie, cetăţenii Republicii Moldova trebuie să iasă la acţiuni de protest împotriva actualei guvernări. Îndemnul vine din partea liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi lansat vineri pe reţeaua de socializare facebook. Acesta a mai adăugat că manifestările trebuie să înceapa imediat după Ziua Independenţei sau începutul lunii septembrie.

De asemenea, în aceeaşi postare video Usatîi a amintit că într-una din emisiunile de la un post privat de Televiziun, partidele de la guvernare vor înainta un candidat la funcţia de preşedinte din domeniul culturii. Se pare că liderul partidului Nostru a avut dreptate. Acum câteva zile, soscietatea civilă probabil controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc la propus pe maestrul Eugen Doga să participe în cursa electorală pentru fotoliul de preşedinte a Republicii Moldova.

La rândul său, analistul politic Alexei Tulbure a declarat pentru BTV că istoria Republicii Moldova a cunoscut o perioade când ţara a fost condusă de pesonalităţi venite din domeniul culturii. Acesta a făcut trimitere la începutul anilor 90  a secolului trecut.

Renato Usatîi a precizat de nenumărate ori, că Vlad Plahotniuc şi acoliţii să-i pregătesc un şir de surprize pentru cetăţeni. El  spune că Plahotniuc intenţionează să modifice sistemul electoral de alegere a legislativului imediat după campania prezidenţialelor.

Duminică 7 august, reprezentanţii Platformei DA într-o declarație emisă „cheamă în mod repetat opoziția și societatea civilă să se ridice la acțiuni masive împotriva dictaturii instaurate de gruparea criminală și califică drept oportun apelul privind organizarea unui protest masiv al întregii opoziții împotriva dictaturii Plahotniuc, care a fost făcut recent și de către liderul Partidului Nostru”.

Posturile de Televiziune şi mass-media controlată de Plahotniuc nu au comentat deocamdată declaraţiile celor două tabere. Publicaţia online Deschide.MD a scris într-un articol intitulat Platforma DA,solidară cu Usatîi: Chemăm lumea la un nou protest masiv!, scrie că  Platforma DA a făcut un apel către societatea civilă și opoziție cu solicitarea organizării unui protest împotriva guvernării antipopulare, care să fi unit toate forțele reformatoare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture