Republica Moldova a fost exclusă de către UE din zona verde, astfel moldovenii nu mai pot călători liber

Moldovenii nevaccinați nu vor putea călători în țările UE. O decizie în acest sens a fost luată ieri. Lista țărilor, cetățenii cărora nu vor putea intra în UE, va fi revizuită odată la 2 săptămâni.

Restricții de călătorie pentru moldoveni. La data de 23 septembrie în urma deciziei luate de către Consiliul Europei R. Moldova și Bosnia și Herțegovina au fost eliminate din lista țărilor cetățenii cărora pot călători în UE fără restricții, iar călătoriile vor putea fi realizate doar de cetățenii care sunt vaccinați.

”În urma unei revizuiri efectuate în temeiul recomandării privind eliminarea treptată a restricțiilor temporare asupra călătoriilor neesențiale către UE, Consiliul a actualizat lista țărilor, a regiunilor administrative speciale și a altor entități și autorități teritoriale în privința cărora restricțiile de călătorie ar trebui să fie eliminate. În mod concret, Chile, Kuweitul și Rwanda au fost adăugate pe listă, iar Bosnia și Herțegovina și Republica Moldova au fost înlăturate de pe listă.

Călătoriile neesențiale către UE din țări sau entități care nu sunt enumerate în anexa 1 fac obiectul unei restricții temporare de călătorie. Acest lucru nu aduce atingere posibilității statelor membre de a ridica restricția temporară asupra călătoriilor neesențiale către UE pentru călătorii vaccinați complet.

Astfel cum se prevede în recomandarea Consiliului, această listă va continua să fie revizuită o dată la două săptămâni și, dacă este cazul, va fi actualizată”, se arată în comunicat.

Menționăm faptul că de la începutul pandemiei în R.Moldova au fost înregistrate  286.536 de persoane infectate cu COVID-19. În ultimele 24 de ore numărul de cazuri crește alarmant. Actualmente în țară avem 9000 cazuri active.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture