Republica Moldova va fi reprezentată de șase sportivi la Jocurile Paralimpice

Republica Moldova va fi reprezentată de șase sportivi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Este vorba despre sportivii Oleg Creţul şi Ion Basoc (judo), Vladimir Butucea și Oxana Spătaru (atletism), Denis Raiul şi Larisa Marinencova (powerlifting), scrie agora.md.

Jocurile Paralimpice vor avea loc în perioada 25 august – 4 septembrie. Competiţiile sportive olimpice pentru persoanele cu dizabilităţi au început să fie organizate din 1992, desfăşurându-se la trei săptămâni distanţă după Jocurile Olimpice de vară, în acelaşi oraş. Jocurile Paralimpice vor avea loc fără spectatori, autorităţile japoneze prelungind starea de urgenţă din cauza numărului de cazuri de COVID-19 în creştere.

Flacăra olimpică a ajuns în capitala Japoniei vineri şi logo-ul Jocurilor Paralimpice (24 august-5 septembrie) a fost instalat în golful din Tokyo, în timp ce ţara se confruntă cu un număr record de infectări cu Covid-19, cu patru zile înaintea ceremoniei de deschidere, scrie Agerpres.

Ceremoniile de aprindere a torţei olimpice au avut loc vineri fără spectatori, după evenimente similare în toată ţara în cursul ultimelor săptămâni, tradiţionala ştafetă fiind anulată din cauza temerilor privind propagarea virusului.

Foto: agora.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture