Restricții noi: Începând cu 25 martie unde și cine din moldoveni nu vor putea ieși?

Se mișcă carul din loc. Autoritățile au venit cu măsuri mai drastice, privind regimul stării de urgență, de asediu și de război din țară. Potrivit Dispoziției Nr.3 a Comisiei Situații Excepționale a R.Moldova  începând cu 25 martie accesul în țară, dar și în locurile publice va fi restricționat. Mai multe întreprinderi de stat și agenți economici vor activa în regim special de lucru. Pe scurt despre noile reguli în continuare.

Comisia Situații Excepționale a R.Moldova, la data de 23 martie, a decis să înăsprească condițiile de carantină în Moldova. Conform dispoziției, începând cu 25 martie, cetățenilor li se interzice să stea în parcuri și zone de agrement, iar persoanelor cu vârsta mai mare de 63 de ani li se interzice aflarea în afara domiciliului. Newsmaker.md  a publicat detalii despre deciziile comisiei.

1.          Din 25 martie, cetățenii cu vârsta mai mare de 63 de ani nu au voie să părăsească locuințele și să se afle în locuri publice decât dacă este absolut necesar. Fac excepție deplasările de serviciu atunci cînd activitatea nu poate fi desfășurată la distanță, deplasările pentru asigurarea cu produse alimentare, vizitele de urgență la medic și alte deplasări care nu pot fi anulate, (ca de exemplu la o înmormântare, necesități ale persoanelor și animalelor de companie).

2.         Din 25 martie, cetățenilor le este interzis să se afle în locuri publice – parcuri, păduri, terenuri de joacă și terenuri de sport sau alte locuri de agrement.

3.         Este interzisă vânzarea mâncării și băuturilor în benzinării.

4.          Pensionarii vor putea primi pensiile acasă. Acest lucru va fi realizat de angajații Poșta Moldovei, care începând cu 1 aprilie vor distribui pensiile, alocațiile sociale de stat și alte prestații sociale, însoțiți de un angajat al Ministerului de Interne.

5.          De asemenea, comisia a dispus ca cetățenii străini care nu pot părăsi Moldova din cauza restricțiilor privind starea de urgență să nu fie amendați. Doar cu condiția că aceștia se aflau legal în Republica Moldova la data instituirii stării de urgență.

6.          În plus, comisia a introdus până la 1 iunie 2020 un moratoriu asupra controlului de stat, inclusiv fiscal, financiar, al agenților economici.  Excepție se va face în cazul unor incidente neplăcute la locul de muncă și a reclamațiilor clienților.

Reamintim că, potrivit Ministerului Sănătății, în Moldova au fost înregistrate 109 cazuri de infecție cu coronavirus. În legătură cu pandemia Covid-19, în țară a fost introdusă stare de urgență.

В Бельцах ужесточаются ограничения, связанные с передвижением по городу

В Бельцах ужесточаются ограничения, связанные с передвижением по городу

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 24. März 2020

 

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture