Rezultatele operațiunii Toamnă Sigură: Mai mulți șoferi au fost sancționați

Operațiunea „Toamnă sigură” continuă și are drept scop îmbunătățirea timpului de reacție pe mai multe segmente privind prevenirea și descurajarea încălcărilor și infracțiunilor, precum și creșterea nivelului de siguranță în rândul cetățenilor.

0

A început operațiunea  ,,Toamnă Sigură”, în cadrul căreia 158 de echipe mixte formate din polițiști carabinieri și polițiști de frontiera desfășoară un șir de activități pentru prevenirea și descurajarea încălcărilor și infracțiunilor. În contextul dat Ministerul Afacerilor Interne vine cu primele rezultate, se arată în comunicatul emis de instituție.

Astfel pe parcursul a cinci zile, oameni ilegii  au depistat mai multe ilegalități din domenile: ordinii publice, circulației rutiere, respectării regulilor de trecere a frontierei de stat, precum și respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19.
În acest context , circa 321 conducători auto au fost sancționați pentru: depășirea vitezei de circulație, încălcarea regulilor de transportare a copiilor, nefolosirea centurii de siguranță, conducerea vehiculului sub influența alcoolului, neacordarea de prioritate pietonilor și nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră.
În unele zone și sectoare ale frontierei de stat au fost depistate incidente de încălcare a legislației cu implicarea a circa 103 persoane. Acestea s-au ales cu amenzi pentru că au încălcat regimului frontierei de stat, regimul zonei de frontieră, a regimului punctelor de trecere a frontierei de stat și a regulilor de trecere a frontierei de stat, precum și încălcarea termenului de înștiințare a poliției privind schimbarea locului de păstrare a armei sau a termenului de a se prezenta la poliție în vederea înregistrării armei și obținerii permisului de armă sau a certificatului de deținător.
Totodată, echipele mixte au intervenit pentru verificare a peste 100 de Stații PECO, zeci de unități de alimentare publică și comerciale, parcări auto, locuri de agrement, unități de transport public, construcții nefinisate, unde au fost identificate un șir de încălcări privind respectare  măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19.
 În cadrul operațiunii date, angajații MAI au reușit să rețină un automobil care era dat în căutare, și au depistat 4 bărci care nu sunt înregistrate la SPF dar se aflau la debarcader public.
Menționăm faptul că operațiunea „Toamnă sigură” continuă și are drept scop îmbunătățirea timpului de reacție pe mai multe segmente privind prevenirea și descurajarea încălcărilor și infracțiunilor, precum și creșterea nivelului de siguranță în rândul cetățenilor.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture