Roaming accesibil pentru moldoveni

Pentru cetățenii moldoveni pot fi micșorate tarifele de roaming în 5 țări.

0

Moldova ar putea începe negocieri cu Belarus, Ucraina, Armenia, Georgia și Azerbaidjan pentru a reduce prețurile la roaming. Proiectul a fost aprobat pe 20 octombrie de Comisia parlamentară privind politica externă.

Scopul acordului este de a reduce prețurile pentru serviciile de roaming, apelurile primite și efectuate, SMS-urile și transmiterea datelor. Se vor reduce treptat tarifele prin stabilirea plafoanelor de preț pentru 4 ani. După sfârșitul perioadei de tranziție, va fi posibilă utilizarea roamingului la un preț care nu depășește costul serviciilor mobile în aceste țări.

După cum sa menționat în serviciul de presă parlamentar, acum prețurile pentru serviciile de roaming pentru utilizatorii care călătoresc în statele Parteneriatului estic sunt stabilite de furnizori în condițiile pieței, pe baza acordurilor încheiate cu operatorii de telecomunicații internaționali sau cu operatorii de telecomunicații din aceste state.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture