România e în stadiu pre-epidemic

România se află în stadiu pre-epidemic, neexistand încă dovezi de transmitere intra-comunitară sustinută, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Criteriile de testare a personalului medico-sanitar pentru coronavirus au fost modificate, astfel că vor fi testaţi toţi cei care sunt contact apropiat al unui caz confirmat, indiferent dacă sunt sau nu simptomatici.

Până acum era testat personalul medical care a intrat în contact cu un caz confirmat de coronavirus, doar dacă era simptomatic.

”În acest moment România se află în stadiu pre-epidemic, înregistrându-se cazuri de import şi cazuri de transmitere locală restrânsă (generația 2, 3 și 4), neexistând încă dovezi de transmitere intra-comunitară susținută.

În aceste condiții strategia trebuie să fie axată pe detectarea rapidă a cazurilor de COVID-19, în vederea limitării transmiterii, şi pe obţinerea de dovezi de transmitere comunitară nedetectat”, precizează INSP.

Sursa stirileprotv.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture