Primarul de Sîngerei vine cu argumente, de ce orașul trebuie să intre în carantină

După ce în orașul Sîngerei au fost confirmate 3 cazuri cu COVID-19. Primarul împreună cu Comisia pentru Situații Excepționale Sîngerei a decis ca localitatea să intre în carantină. Însă guvernul a abrogat decizia.

Totuși Arcadie Covaliov insistă ca accesul în Sîngerei să fie restricționat, fiind medic de specialitate înțelege situația epidemiologică din țară și localitate. Astăzi au fost discutate alte măsuri de protecție și prevenire a răspândirii coronavirusului, însă fără decizia finală a comisiei raioanale carul nu se mișcă din loc.

Primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov, fiind și medic de specialitate insistă ca localitatea, unde au fost confirmate 3 cazuri de COVID-19 să intre în carantină. Acesta susține că este necesară aplicarea unor măsuri mai drastice pentru circulația în oraș. În acest sens, primarul a adus exemplul orașului Cernăuți unde la fiecare 36 de mii de locuitori a fost confirmat un caz de coronavirus, iar conducătorul orașului a restricționat în mod urgent accesul în regiune. La Sîngerei situația epidemioligică este cu mult mai gravă, un caz de coronavirus de tip nou este confirmat la circa 4000 de locuitori. Totuși guvernul este de părere că decizia primarului este fără temei legal.

Arcadie Covaliov a explicat că după confirmarea primului caz de infecție primăria Sîngerei nu a decis autoizolarea totală a orașului ci consolidarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului. Una dintre cele mai importante măsuri era instalarea a 2 puncte de verificare la intrările în oraș.

Primarul continuă lupta pentru ca în oraș să fie aplicate deciziile luate la ședințele primăriei. Totuși punerea în practică a acestora depinde de Comisia din raion.

O întreprindere din orașul Sîngerei a intrat în regim de carantină, după ce o angajată a intrat în contact cu o altă persoană, care a interacționat cu persoane suspecte la COVID-19. Administrația a luat de urgență măsurile necesare. Astfel dezinfectarea teritoriului are loc de câteva ori pe zi, iar personalul a fost limitat.

Vasile Bejenari susține inițiativa primarului. Acesta este de părere că accesul în oraș ar trebui restricționat.

Astăzi, 23 martie a avut loc o altă ședință la primăria Sîngerei, la care a asistat și președintele raionului. Au fost întocmite o serie de măsuri pentru a proteja oamenii de răspândirea coronavirusului, iar primarul Arcadie Covaliov a insitat pe un regim de carantină. Totuși decizia finală aparține comisiei raionale, care va lua o decizie după ce guvernul va emite a 3-a dispoziție privind măsurile de prevenție a răspândirii coronavirusului. Cu alte detalii la acest subiect revenim, într-un  alt material.

Primarul de Sîngerei vine cu argumente, de ce orașul trebuie să intre în carantină

Primarul de Sîngerei vine cu argumente, de ce orașul trebuie să intre în carantină

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Montag, 23. März 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture