România livrează primele vaccinuri

România va livra R. Moldova 21.600 de doze de vaccin „AstraZeneca”, prima serie din cele 200 000 de doze pe care le va oferi Bucureștiul cetățenilor moldoveni.

Despre aceasta a anunțat astăzi premierul Românei, Florin Cîțu, după ce Guvernul de la București a aprobat o hotărâre în acest sens, transmite Știri.md.

„Doar împreună putem învinge pandemia. În cel mai scurt timp vor pleca 21 600 de doze de vaccin „AstraZeneca” către R. Moldova, prima serie din cele 200 000 de doze pe care le vom oferi ca ajutor umanitar cetățenilor de peste Prut”, a declarat Cîțu.

Transportul va fi asigurat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în aplicarea Mecanismului European de Protecție Civilă.

„Este esențial ca medicii și personalul din sistemul de sănătate al R. Moldova, implicat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, să beneficieze cât mai rapid de vaccin. Sunt vremuri dificile și este de datoria noastră să oferim sprijin pentru a trece împreună peste această grea încercare a pandemiei COVID-19”, a precizat premierul României.

Și președintele R. Moldova, Maia Sandu, a confirmat că R. Moldova va recepționa cele 21 600 de doze de vaccin.

„Mă bucur să vă spun că astăzi de la București pornește transportul cu 21.600 de vaccinuri pentru R. Moldova. Asta înseamnă că, în următoarele zile, vaccinul va ajunge în R. Moldova și o să putem începe vaccinarea. Asta o să ne permită să vaccinăm personalul din prima linie și nu doar, fiindcă, dacă vine și tranșa de la COVAX, vom avea mai multe vaccinuri”.

Președintele a declarat că este gata să se vaccineze personal, pentru a le demonstra oamenilor care mai au anumite întrebări că dânsa are încredere în vaccinurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.

Sursa  Știri.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture