Roșii, ardei și vânătă scumpă: gospodinele nu se grăbesc să facă rezerve pentru iarnă

456

În plin sezon al conservelor legumele sunt la un preț mai puțin accesibil. Din acest motiv gospodinele nu prea se grăbesc să facă rezerve pentru iarnă. Cumpărătorii speră că prețurile la roșii, ardei și vânătă se vor micșora și nu prea cumpără legume în cantități mari. Aceștea susțin că conservele ar trebui să îi ajute să economisească bani, dar în acest an, se pare că nu va fi așa.

«Запасы ещё не делали, цены на много выше, чем в прошлом году. Отсутствие денег влияет и на количество запасов».

Potrivit bălțenilor, prețurile din piețe în acest an sunt mai ridicate comparativ cu anul trecut. Pentru mulți această scumpire, nu le este deopotrivă cu buzunarul. Bani pentru a face rezerve de iarna nu ajung.

«Запасы не делали, всё очень дорого. Ценны высокие. Всё дорожает. Будем надеяться на лучшее».

Chiar și vânzătorii confirmă că prețurile au crecut semnificativ, față de anul precedent. Motivul –condițiile meteorologice nefavorabile. Comercializanții mai spun că, totuși acum prețurile s-au mai micșorat în comparație cu cele, care erau la sfârșitul verii.

«Овощи сейчас подешевели. По сравнению с прошлым годом, домохозяйки берут оптом намного меньше. В прошлом году было дешевле. Связанно это с урожаем. Он в этом году плохой из-за капризов погоды».

Mai mulți cumpărători și vânzători menționează că în acest an au de câștigat doar cei care cresc legume singuri. Legumele sunt unicile produse alimentare a căror prețuri se vor ridica până la sfârșitul acestui an.

Дорогие помидоры, перец и синие: хозяйки не торопятся делать запасы на зиму

Дорогие помидоры, перец и синие: хозяйки не торопятся делать запасы на зиму

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 11. September 2019

Cmentariile sunt închise