PE CAZUL GUNOIULUI DE LÂNGĂ BĂLȚI CARE ARDE DE ANI BUNI A FOST PORNITĂ O CAUZĂ PENALĂ

277

Problema poluării aerului cu fumul emanat de ani buni de la gunoiștea de lângă Bălți, care se pe teritoriul satelor Bilicenii Noi și Țambula din Raionul Sîngerei, va fi cercetată penal de către Procurorii din Sîngerei. Aceștea s-au autosesizat după ce în presă a apărut informația că locuitorii din regiune se sufocă din cauza fumului și au inițiat un proces penal pe acest caz. Localnicii din Octeaborscoe, una din localitățile care suferă de la fum, spun că problema se agravează în special când bate vântul.

Amintim că după criza gunoiului din Bălți, din luna decembrie 2017 când compania ,, SALUBRITY SOLUTIONS” a închis poligonul, apoi în vara anului 2018 Guvernul a decis ca acesta să fie dat în proprietatea satelor Țambula și Bilicenii Noi, a fost creat SRL-ul ,,Țambula-Bilicenii Noi”, care gestionează la moment gunoiștea.

La moment, unul dintre directorii firmei, spune că din luna octombrie a anului trecut de când poligonul a trecut în gestiunea lor, au cautat soluții pentru problemă, care persistă de ani buni. Cea mai rentabilă soluție ar fi procurarea unui tractor în valoare de 5 milioane de lei, bani pe care SRL-ul nu-i are.

Primarul de Bălți, Nicolai Grigoriș a comentat situația de la poligon, unde este stocat și gunoiul din orașul Bălți. Edilul spune că situația s-a schimbat, la aproape un an de când gunoiștea a fost luată din gestiunea ,,mafiei gunoiere”.

În comunicatul Procuraturii din Sîngerei se arată că ,, La această fază a procesului penal, procurorii au solicitat opinia Inspectoratului pentru Protecția Mediului Bălți și a Centrului de Sănătate Publică Bălți, pentru a stabili dacă au avut loc încălcări ale legii și dacă au fost cauzate prejudicii”.

PE CAZUL GUNOIUL DE LÂNGĂ BĂLȚI CARE ARDE DE ANI BUNI A FOST PORNITĂ O CAUZĂ PENALĂ

PE CAZUL GUNOIUL DE LÂNGĂ BĂLȚI CARE ARDE DE ANI BUNI A FOST PORNITĂ O CAUZĂ PENALĂAmintim că după criza gunoiului din Bălți, din luna decembrie 2017 când compania ,, SALUBRITY SOLUTIONS” a închis poligonul, apoi în vara anului 2018 Guvernul a decis ca acesta să fie dat în proprietatea satelor Țambula și Bilicenii Noi, a fost creat SRL-ul ,,Țambula-Bilicenii Noi”, care gestionează la moment gunoiștea.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 12. September 2019

Cmentariile sunt închise