PĂRINȚII AU ADUS UNEI GRĂDINIȚE DIN BĂLȚI UN PROIECT PENTRU COPII CU CES

317

Grădinița ,,Licurici” din Bălți a beneficiat de un proiect pentru susținerea copiilor cu cerințe speciale.

Acesta presupune 4 seminare de informare pentru cadrele didactice de sprijin și unul pentru părinți, cât și instalarea unei rampe de acces la ușa instituției. Inițiativa a venit din partea asociației părinților, fiind susținuți de Republica Cehă. Datorită unui parteneriat dintre grădinița nr. 23 și alte instituții din apropiere la stagiul de instruire vor putea participa și reprezentanții acestora.

Părinții și specialiștii care petrec timpul alături de acești copii deosebiți recunosc că există momente în care nu știu cum să se comporte cu ei, iar acest proiect le oferă șansa de a cunoaște mai bine despre mediul și activitățile necesare acestor copii.

La seminarele de instruire vor participa 25 de cadre didactice din circa 6 instituții de învățământ. Managerii instituțiilor respective sunt bucuroși că fac parte și ei din acest proiect.

Instituția Educațională Timpurie nr. 23 este frecventată de 530 copii, dintre aceștea 13 sunt cu cerințe educaționale speciale.

PĂRINȚII AU ADUS UNEI GRĂDINIȚE DIN BĂLȚI UN PROIECT PENTRU COPII CU CES

O grădiniță din Bălți a beneficiat de un proiect predestinat copiilor cu cerințe speciale. Inițiatorii au fost părinții care au creat o asociație obștească și au implementat acest proiect. Circa 25 de cadre de sprijin, cât și părinții vor fi instruiți despre cerințele copiilor deosebiți.

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 12. September 2019

Cmentariile sunt închise