Ruda lui Proca a deconspirat minciunile lansate de oamenii legii și presa lui Plahotniuc

282

Suma de zece mii de euro, despre care Inspectoratul General de Poliţie a informat că ar fi fost ridicată de la un însoţitor de vagon, fiind transmisă „de la Renato Usatîi pentru Vitalie Proca”, iar presa a scris că a fost reţinut „poştaşul lui Usatîi”, s-a dovedit a fi a vărului lui Vitalie Proca, Ion Mogîldea, care locuieşte şi activează la Moscova. După ce a aflat despre cele întâmplate cu suma de bani care îi aparţine şi pe care a expediat-o rudei sale, acesta a ieşit într-o transmisiune live pe Facebook în care şi-a exprimat nedumerirea faţă de cele întâmplate şi a respins orice legătură cu vreun partid politic sau politician din Moldova.

El a precizat că banii nu i-au fost transmişi de nimeni şi nu au fost daţi pentru altcineva decât ruda sa Vitalie Proca alături de care a crescut „faţă în faţă şi poartă în poartă” de mic copil, ambii fiind originari din satul Pituşca, raionul Călăraşi, care l-a contactat spunându-i data, ora, trenul şi numele însoţitorului de vagon.

La fel, Ion Mogîldea, care este acum un om de afaceri în Federaţia Rusă a ţinut să-i întrebe de oamenii legii din ţara noastră ce încălcare a comis dacă şi-a dorit să ajute pe cineva cu o sumă de bani unui prieten cu care a copilărit

Totodată, Mogîldea susţine că nu face parte din niciun partid politic moldovenesc şi nici măcar nu ştie cum numesc partidele de la noi

Într-un final, acesta a reiterat că nu este intermediarul nimănui şi nu cunoaşte persoanele care au fost arătate ca fiind reţinute în acest caz, iar după toate ce a văzut la televizor nu intenţionează să vină degrabă în Moldova. Totuşi, acesta a cerut repretat oamenilor legii din ţară să solicite imaniginile video surprinse de camerele de supraveghere de la gară, pentru a se asigura cine a transmis banii însoţitorului de vagon, precum şi să solicite de la băncile nominalizate imagini şi extrase privind ridicarea sumei de bani menţionate de pe contul său personal şi convertirea acesteia în euro.

Amintim că Inspectoratul General de Poliţie a anunţat ieri despre deconspirarea la data de 19 august, a unei scheme ilegale de transmitere a mijloacelor bănești din oraşul Moscova, Federația Rusă, în Republica Moldova, care ar fi fost destinată eliberării unui deținut din penitenciarul din țară. Operaţiunea a fost desfăşurată de Direcția Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Astfel, ca rezultat a efectuării măsurilor speciale de investigație și a perchezițiilor, de către reprezentanții instituțiilor de drept, a fost ridicată suma de 10 mii euro, de la unul dintre suspecții reținuți, care ar fi recunoscut că banii „au fost transmiși prin intermediul trenului, din or. Moscova, Federația Rusă, de la Renato Usatîi pentru Vitalie Proca”

Cmentariile sunt închise