Rusia mai trimite acasă 20 de tone de fructe din Moldova

251

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federația Rusă (Rosselhoznadzor) anunță că a interzis importul a 20 de tone de mere din Republica Moldova din motivul depistării moliei orientale. Asta după ce la sfârșitul lunii octombrie un alt lot de mere din Moldova a fost întors acasă din motiv similar, transmite Deschide.md.

Potrivit unui comunicat de presă al Rosselihoznadzor-ului din 7 noiembrie, la sfârșitul săptămânii trecute „în timpul efectuării controlului fitosanitar la punctul de trecere «Krupeț» din regiunea Kursk, într-un lot de mere proaspete cu cantitatea de 19,85 tone din Republica Moldova, a fost depistată molia orientală (Grapholitha molesta Busck)”.

În scopul neadmiterii pătrunderii pe teritoriul Federației Ruse a unității de carantină, importul lotului a fost interzis”, anunță serviciul rus.

Precizăm că la sfârșitul lunii octombrie Rosselihoznadzor a mai interzis importul unui alt lot de mere din Republica Moldova.

Începând cu luna iulie este deja al șaptelea caz înregistrat când Rosselihoznadzorul interzice accesul pe teritoriul Rusiei a fructelor din Republica Moldova.

Cmentariile sunt închise