S. CIOCLEA A PRELUAT OFICIAL FUNCȚIA DE GUVERNATOR AL BNM

Sergiu Cioclea a preluat de luni, 11 aprilie funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. Acesta a fost prezentat luni angajaților BNM de către președintele Parlamentului Andrian Candu, transmite radiochisinau.

Sergiu Cioclea a fost ales guvernator BNM la 11 martie, dar mandatul intrăt în vigoare de la 11 aprilie, la solicitarea sa.

Sergiu Cioclea are peste 17 ani de activitate în sectorul financiar-bancar. A fost membru al organelor de conducere în instituții bancare cu experiență de management, supraveghere, dezvoltare comercială și gestionare de proiecte.

Economist specializat pe Piețele Emergente, în special din Europa Centrala și de Est, Rusia, CSI și Turcia. Este expert în fuziuni și achiziții, reorganizări, gestionarea și administrarea activelor, capital de risc, cercetări economice și piețe de capital. A fost membru în Consiliul de experți al Agenției Proprietății de Stat a Federației Ruse (Rosimuscestvo). În activitatea sa a realizat 62 de fuziuni-achiziții gestionate și patru listări la bursă.

Valoarea totală a tranzacțiilor încheiate cu succes – peste 30 de miliarde de dolari SUA.

Ultima funcție a lui Sergiu Cioclea a fost cea de Director Gerant, Șeful Diviziei Rusia și CSI, Departamentul Finanțe Corporative la BNP PARIBAS, Paris.

Fostul guvernator Dorin Drăguțanu a demisionat în septembrie 2015, invocând presiuni politice, dar și-a exercitat mandatul până în prezent.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture