Sandu a semnat decretul privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier

Decretul privind desemnarea Nataliei Gavrilița, pentru a doua oară, la funcția de premier a fost semnat joi, 11 februarie, de către președinta Maia Sandu. Documentul a fost publicat pe site-ul instituției prezidențiale.

Candidata la funcția de prim-ministră, Natalia Gavrilița, a mers joi, 11 februarie, în Parlament și a prezentat programul guvernamental și echipa, însă, deputații nu i-au acordat votul de încredere. După aproape cinci ore de discuții și dezbateri, niciun deputat nu și-a dat votul pentru învestirea Executivului, scrie tv8.md.

Astfel, prima tentativă de votare a Guvernului a eșuat. În discursul său, în fața aleșilor poporului, prim-ministra desemnată, Natalia Gavrilița, a anunțat că pledează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Ulterior, președinta Maia Sandu a anunțat consultări la Președinție cu fracțiunile politice pentru a înainta un nou candidat la funcția de șef al Executivului. După consultările de la instituția prezidențială, șefa statului a anunțat că a desemnat-o, pentru a doua oară, pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture