SAPĂ GROPI ÎN CIMITIR PENTRU A-ȘI CÂȘTIGA EXISTENȚA

Sapă gropi pentru a câștiga un ban. Este vorba despre lucrătorii cimitirului din Bălți care este situat pe starda Gagarin-la ieșire din oraș. De e ger sau soare – sunt mereu la datorie.

Alexandru Roșca lucrează de mai bine de nouă ani la acest cimitir. Bărbatul spune că a studiat șoferia, dar situația economică din țară la impus să-și caute de lucru în altă parte.

Alexandru, a adăugat că pentru el săpatul și îngropatul a devenit un lucru obișnuit.

Aparent groparii de la cimitirul din orașul Bălți sunt imuni la lacrimi și bocite. Nu și atunci când sapă groapa unor oameni pentru care viața ar fi putut continua.

Pentru Alexandru o adevărată încercare a fost să sape groapa propriului tată. El spune că niciodată nu va uita acel moment.

După ce au săpat mii de gropi muncitorii nu se mai tem nici de moarte nici de morți.

Alexandru ne-a mărturisit că la început a fost criticat dur de rude pentru alegerea făcută. Mai mult de atât fiica lui vorbea la școală că tatăl ei lucrează în sfera construcțiilor.

Și dacă majoritatea angajaților au și zile de odihnă, groparii muncesc chiar și în zilele de sâmbătă și duminică.

În cimitirul de pe strada Iurii Gagarin din municipiul Bălți, anual sunt îngropați peste 1.300 de persoane.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture