Schema cu mașini din UE: PCCOCS anunță că cunt peste 40 de învinuiți

0
Peste 40 învinuiți în dosarul escrocheriilor dirijate din penitenciarele țării privind vânzarea fictivă „a mașinilor din Europa”. Dintre acestea, 18 persoane care deja-și ispășesc pedeapsa cu închisoarea pentru comiterea altor infracțiuni grave și deosebit de grave, au fost transferate temporar din penitenciarele în care erau deținuți, în instituții de detenție din centrul republicii, astfel încât procurorii PCCOCS să prezinte învinuirea în acest dosar investigat.
Actualmente, în custodia statului sunt 15 persoane, iar 3 sunt plasate în arest la domiciliu. Celelalte persoane din dosar colaborează cu autoritatea de investigație.
Procurorii PCCOCS vor continua să informeze publicul despre avansarea investigațiilor, în măsura în care vor deveni disponibile noi date cu impact major.
Potrivit materialelor dosarului, bănuiții își creau conturi pe paginile de internet de publicare a anunțurilor de vânzare, ulterior preluau imagini cu mașini de vânzare în statele din Europa și le propuneau spre vânzare în calitate de intermediari.
În următoarea fază, aceștia le cereau clienților sume de bani în avans, între 1500 și 3000 euro; iar uneori pretindeau astfel de sume în mod repetat, astfel încât unii păgubași le-au oferit și până la 9000 euro.
Faza finală a schemei consta în ștergea contului de pe pagina anunțurilor publicitare și renunțarea la numerele de telefon folosite. Pentru realizarea schemei, în calitate de curieri ai sumelor de bani erau convinse ca să le acorde „asistență” persoane din afara penitenciarelor.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture