Schemă frauduloasă cu transportul de pasageri, deconspirată de ofițerii de investigații

 Pe cazul dat a fost pornită o cauză  penală conform art. 276 Cod penal al Republicii Moldova -  falsificarea elementelor de identificare ale autovehiculelor.

Ofițerii  Direcției investigații complexe a INI au intrat în posesia unor informații,  în luna august,  precum că unii operatori de transport din sudul țării, transportă pasageri cu autocare de curse naționale și internaționale, care au numărul de identificare modificat (fals), se arată în comunicatul emis de Poliția Republicii Moldova. 

 Astfel pe parcursul lunilor august – octombrie 2021, ofițerii de investigații în comun cu cei ai Centrului Tehnico Criminalistic și Expertize Judiciare a Inspectoratului General al Poliției, au  efectuat acțiuni de constatare tehnico – științifică. În urma acestor acțiuni au fost stabilite  3 autocare care aparțin diferitor operatori de transport, a căror număr de șasiu era modificat.

 Pe cazul dat a fost pornită o cauză  penală conform art. 276 Cod penal al Republicii Moldova –  falsificarea elementelor de identificare ale autovehiculelor.

 La momentul actual polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele și persoanle care au fost implicate în această schemă. 

Menționăm faptul că persoanele culpabile de asemenea infracțiune riscă  amendă  de la 32 500 la 47 500 de lei,  muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau  închisoare de până la 1 an.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe