Școlile și grădinițele din Bălți sunt asigurate cu dezinfectanți și echipamente de protecție până la sfârșitul anului

Școlile și grădinițele din Bălți au fost asigurate cu o cantitate suficientă de dezinfectanți, până la sfârșitul anului. Despre aceasta a anunțat șeful secției politici educaționale și management din cadrul primăriei, Alexandru Roșca. Potrivit acestuia, o parte din acestea au fost achiziționate din banii bugetului municipal, iar un alt lot de desinfectanți a fost livrată de către compania UNICEF. Roșca a menționat că respectarea măsurilor sanitare ar trebui să devină o regulă a vieții de zi cu zi și nu numai pe timp de pandemie.

Conform instrucțiunilor pentru redeschiderea școlilor, fiecare elev trebuie să aibă un dezinfectant personal. La Bălți, administrația a cumpărat echipamente de protecție pentru copiii ce provin din familii, cu venituri modeste. Au fost oferite  măști și dezinfectanți pentru 600 de copii.

Amintim că, datorită situației epidemiologice stabile în instituțiile de învățământ, cerințele pentru acestea s-au schimbat, iar unele școli din Bălți au trecut deja la programul de lucru printr-un singur schimb.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture