Scurgere de informații. Contractul dintre Moldovagaz și Gazprom, făcut public neoficial. Reacții

Șeful „Moldovagaz” Vadim Ceban cere tragerea la răspundere a celor implicați în scurgerea de informații, care s-a soldat cu publicarea oficială a contractul de livrare a gazului încheiat cu „Gazprom”.

0

 Cu o reacție a venit și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, care s-a abținut să comenteze veridicitatea documentului, transmite agora.md. 

Pe canalul să de pe telegram, Vadim Ceban a precizat că scurgerea de informații, care constituie un secret comercial, pune în pericol îndeplinirea obligațiilor contractuale dintre „Moldovagaz” și „Gazprom ”și securitatea energetică a țării în ansamblu. Potrivit lui, publicarea în presă a documentului poate duce la întreruperea furnizării de gaze în Republica Moldova.

„În calitate de președinte al consiliului de administrație al companiei „Moldovagaz”, declar că voi face imediat un recurs în adresa Procuraturii Generale și voi cere aducerea în fața instanței a celor responsabili de scurgere. Paralel, departamentul de protecție corporativă al întreprinderii va efectua o anchetă internă, ale cărei rezultate vor fi transmise procurorilor”, a precizat Vadim Ceban.

De partea cealaltă, ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a scris pe pagina sa de Facebook următoarele: „Nu voi comenta veridicitatea documentului apărut în presă. Repet ce am zis de nenumărate ori, contractul semnat între Moldovagaz și Gazprom nu poate fi publicat fără acordul acestora”.

Menționăm că  anticoruptie.md susține că a intrat în posesia contractului semnat în Gazprom și Moldovagaz, la 29 octombrie 2021, la Sankt Petersburg. Redacția a hotărât să facă documentul public. 

În document este prezentată formula de calcul a gazului ce urmează a fi livrat Republicii Moldova, volumul contractat, costurile  de tranzit pe teritoriul Ucrainei și condițiile în care contractul poate fi reziliat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture