Șefa Comisiei Europene acuză „încercarea făţişă” a Rusiei de a intimida Republica Moldova prin livrările de gaze

Presiunea Rusiei în privinţa livrărilor de gaz către Republica Moldova reprezintă o „încercare făţişă” a Moscovei de a intimida guvernul reformist de la Chişinău, spune preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

0

Într-un discurs rostit în Parlamentul European, Von der Leyen a spus că Uniunea Europeană vrea relaţii bune cu Rusia, dar că acest lucru depinde în primul rând de comportamentul Moscovei, transmite Digi24.ro

Ea a vorbit despre desfăşurarea de trupe la graniţa cu Ucraina și despre livrările de gaze pentru Moldova, relatează Reuters.

Vedem de asemenea o încercare făţişă de a intimida guvernul reformist al Republicii Moldova prin presiunea privind livrările de gaz într-un moment în care preţurile la energie sunt ridicate”, a spus ea.

Trebuie să ne protejăm societăţile şi democraţiile de acest tip de joc de putere geopolitic cinic”, a mai spus Von der Leyen.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture