Maia Sandu pentru Reuters: Noi credem că datoria este mult mai mică decât cea invocată de Gazprom

0

Moscova a oferit Moldovei un tarif mai mare pentru gazele naturale decât altor ţări pe care le consideră partenere. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Maia Sandu, într-un interviu pentru agenţia de presă Reuters.

Şeful statului a recunoscut că, în cadrul negocierilor, conducerea concernului rus a invocat datoria istorică de peste 700 de milioane de dolari pe care ţara noastră ar fi acumulat-o din 1994, scrie publika.md. 

“Noi credem că datoria este mult mai mică, a subliniat Maia Sandu”. Prin urmare, Moldova a solicitat audit internaţional pentru aceste restanţe, pe care, deocamdată, nu le recunoaşte.

Încă din octombrie, şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, a declarat că Moscova foloseşte gazul pentru a intimida Moldova, acuzaţie respinsă de Kremlin.

Totodată, în cadrul interviului pentru Reuters, Sandu a adăugat că i-a informat pe oficialii ruşi că ţara noastră împărtăşeşte aceleaşi valori ca cele 27 de state din blocul comunitar.

Mai mult, şeful statului a menţionat că Moldova vrea să adere la Uniunea Europeană şi ar dori ca asta să se întâmple mai devreme decât mai târziu. Maia Sandu participă la Summitul Parteneriatului Estic, care se desfăşoară astăzi la Bruxelles.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture