Selecționata de șah a Republicii Moldova s-a calificat în divizia superioară a Olimpiadei Mondiale

Selecționata Republicii Moldova s-a calificat în divizia superioară a Olimpiadei Mondiale de Șah, care s-a desfășurat în perioada 2-4 septembrie, în regim online. Șahiștii din Republica Moldova au avut adversari din Letonia, Italia, Estonia, Uzbekistan, Malaysia, Austria, Eleveția, Țara Galilor și Irak, transmite agora.md.

Echipa Moldovei a evoluat într-o grupă puternică, întâmpinând greutăți în primele două runde, dar apoi s-a mobilizat, reușind șapte victorii consecutive, acumulând 14 puncte la egalitate de puncte cu echipa Letoniei, cu care a împărțit primele două locuri în grupă.

Pe locul trei s-a situat echipa Italiei, care a acumulat 13 puncte. Aceste trei echipe au obținut dreptul de a evolua săptămâna viitoare în divizia superioară a Olimpiadei printre cele mai puternice 40 de echipe din lume.

Pentru selecționata Republicii Moldova au evoluat cu succes marii maeștri internaționali Viorel Bologan, Viorel Iordăchescu, precum și maeștrii Andrei Macovei, Ivan Schițco, Egor Lașkin, Dragoș Cereș, Paula-Alexandra Gîtu, precum și tinerele șahiste Valentina Verbin, Alina Mihailova, Ana Petricenco și Diana Tuktamîsova.

Cele mai bune rezultate le-au demonstrat MMI Viorel Bologan, care a reușit să acumuleze șase puncte în șapte partide, Valentina Verbin – 6,5 puncte din opt, Egor Lașkin 4,5 din șase, Viorel Iordăchescu – 3,5 din cinci, Alina Mihailova – cinci din șapte, Ivan Schițco și Ana Petricenco – câte două din trei partide.

În perioada 8-10 septembrie va avea loc Divizia superioară.

Foto: agora.md.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture