ȘEREMET SOLICITĂ MONITORIZAREA FURNIZORULUI „ACVA NORD”

După pana de curent de la stația de pompare a apei din Soroca, în urma căreia municipiul Bălți a rămas fără apă, autoritățile municipale vor mai multă responsabilitate din partea furnizorului “Acva Nord”. La ședința ordinară cu șefii întreprinderilor, viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet a solicitat ca reprezentanții “Apă-Canal” să monitorizeze cum sunt efectuate lucrările la “Acva Nord”, pentru a evita situația excepțională  în care s-a pomenit orașul acum  două săptămâni. Propunerea viceprimarului vine și în cotextul în care, furnizorul refuză ajutorul angajaților “Apă-Canal Bălți” în înlăturarea altor defecțiuni sau lucrări care pun în pericol distribuirea apei în municipiu.

Consecințele avariei de la Soroca sunt resimțite și în prezent. Ca urmare a schimbării presiunii din apeduct, rețele întreprinderii  “Apă-Canal” au suferit un șir de defecțiuni. Astfel, zilnic angajații  întreprinderii sunt nevoiți să lichideze circa 20 de avarii la sistemul de aprovizionare cu apă. Până la avaria din data de 9 martie, zilnic, erau înregistrate doar câte 2-3 avarii.

Amintim că la începutul lunii martie, în satul Cosăuți din raionul Soroca a avut loc o pană de curent  la stația de pompare a apei, de unde este aprovizionat și municipiul Bălți. Atunci, au scurtcircuitat două cabluri de înaltă tensiune, care asigurau cu energie electrică sistemul de pompare al întreprinderii “Acva-Nord”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture