Serul care ar putea trata paralizia a fost testat cu succes în SUA

Leziunile spinale au fost o provocare majoră pentru știință de decenii întregi

0

Un tratament care ar putea vindeca paralizia la oameni a fost testat cu succes în Statele Unite, transmite digi24.ro.

Pentru prima dată serul dat a fost încercat mai întâi pe un șoarece de laborator, care nu putea să-și miște picioarele din spate, din cauza unei leziuni spinale. Noul ser i-a fost injectat în țesutul din jurul coloanei vertebrale.După ce au trecut circa 4 săptămâni, animalul a putut să-și folosească iar membrele. Cu acest rezultat, cercetătorii vor să ceară aprobare pentru a începe testele clinice pe oameni.

Samuel Stupp, cercetător, a declarat că  este un concept nou care nu a mai fost încercat, dar am avut un succes remarcabil în îmbunătățirea recuperării după leziuni spinale.

Menționăm faptul că leziunile spinale au fost o provocare majoră pentru știință de decenii întregi. Asta din cauză că sistemul nervos central, care include creierul și măduva spinării, prin care se transmit semnalele de la creier la restul corpului, are o capacitate limitată de reparare după leziuni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture