Și-a creat o afacere de success în agricultură, datorită experienței acumulate peste hotare

După ce a petrecut mai mult de 20 de ani peste hotarele țării, I s-a făcut dor de meleagurile Moldovei. Și-a lăsat prietenii și proprietățile în străinătate și a revenit la baștină, unde și-a pus pe picioare o afacere profitabilă în agricultură. Vallentin Ivanov ne-a povestit cum experiența și practicile acumulate din alte țări l-au ajutat să aibă un profit din agricultură

Valentin Ivanov originar din raionul Fălești și-a pus pe roate o afecere în agricultură. Nu are studii în acest domeniu și nu visa să se întoarcă în Moldova, după ce a ținut o afacere în străinătate. Totuși dragostea de țară și de pământ ce ia fost cultivată de către bunelul său încă în copilărie la făcut să revină pe meleagurile natale. S-a lansat în agricultură în anul 2012, iar acum se bucură de un business înfloritor. A reușit datorită experienței acumulate în ani de zile și a practicilor aplicate cu succes în țările europene.

A revenit cu un mic capital. Pentru ai reuși în afacere a afăcut o analiză minuțioasă a pieței. S-a gândit să producă ceva util și necesar pentru oameni. Și pentru că exista un potențial în agricultură s-a legat de ea. Pentru început a procurat teren, altele le-a arendat. Chiar din primul an, când s-a lansat în agricultură s-a pomenit cu 1400 de hectare de pământ, ce trebuiau prelucrate.

Valentin Ivanov spune că tinerii agricultori din țara noastră au mult de suferit din cauza politicii bancare din Moldova. Pentru a beneficia de un credit, trebuie să ai o experiență în afaceri de cel puțin 3 ani. De aceea experiența acumulată peste hotare l-a inspirat pe Valentin să găsească soluția potrivită.

Antreprenorul își numește angajații colegi. Acesta spune că a aplicat în afacerea sa sistemul de management japonez.

Dimineața începe cu o mică adunare, pentru a stabili cu colegii planul de acțiuni pentru o zi.

Neprevăzutul cu care se confruntă în fiecare an din cauza schimbărilor de climă, nu-l împiedică să meargă înainte. În dependență de calamitățile naturale, Valentin Ivanov găsește soluția potrivită.

În cei aproape 10 ani de activitate a devenit o afacere de familie.

La moment Valentin Ivanov și socrul gestionează în jur de 800 de hectare.

Și-a creat o afacere de success în agricultură, datorită experienței acumulate peste hotare

Și-a creat o afacere de success în agricultură, datorită experienței acumulate peste hotare

Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 19. August 2020

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture