Și-au dorit să nu stea în autoizolare, dar s-au ales cu cercetare penală

Dpret urmare  urmare, au fost inițiate cercetări pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

1.239

Trei moldoveni sunt  documentați pentru neveridicitatea informațiilor din certificatul de vaccinare și testele Covid-19. Conform cercetărilor preliminare, unul din bărbați s-ar fi vaccinat în dimineața când îi fusese deja autorizată  ieșirea de pe teritoriul Republicii Moldova, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.

Astfel cazul dat a fost înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Leușeni. Pe 10 octombrie, pe sensul de intrare în țară s-a apropiat un tânăr de 28 ani, domiciliat în raionul Căuşeni. Pentru a nu se afla în autoizolare bărbatul a prezentat dovada imunizării cu vaccinul Johnson & Johnson, care ar fi fost eliberată de o instituţie medicală din municipiul Chișinău. În cadrul verificărilor  suplimentare polițiștii de frontieră au constatat că în dimineața  zilei vaccinării tânărul a ieșit din țară prin puntul de trecere Leușeni.

La audieri, moldoveanul a declarat că cel mai  posibil s-ar fi produs o eroare ce ține de data emiterii documentului iar  certificatul este autentic.

Alte două teste Covid-19 cu semne vizibile de falsificare au fost identificate în punctele de trecere Costești și Palanca.  Asupra ambelor acte au fost depistate lipsa elementelor de protecție și neconcordanța detaliilor.

Dpret urmare  urmare, au fost inițiate cercetări pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Dacă aceștia se vor găsi vinovați, bărbații riscă fiecare câte o amendă penală conform art. 361 al. (1) al Codului Penal al Republicii Moldova.

Citește și

Comentariile sunt închise