Și în acest an hramul orașului Chișinău va fi marcat fără evenimente festive grandioase

Hramul orașului Chișinău va fi marcat, la 14 octombrie, fără evenimente festive grandioase. Acestea au fost amânate din cauza creșterii numărului cazurilor de COVID-19.

 Totuși, la Catedrala Mitropolitană va avea loc tradiționala slujbă religioasă. Edilul capitalei a oferit detalii în cadrul ședinței de luni a Primăriei. Ion Ceban a spus că după slujba religioasă, va fi organizat un eveniment cultural, în cadrul căruia, mai mulți artiști, în frunte cu maestrul Eugen Doga, vor interpreta imnul orașului Chișinău, scrie Agora.md. 

„De asemenea, vom avea un eveniment pentru oamenii care se dedică zi de zi orașului. Este vorba despre angajații din Direcția „Spații verzi”, Direcția locativ comunală, Parcul Urban de Autobuze, Regia Transport Electric. Am prevăzut și câte un salariu suplimentar pentru acești angajați”, a declarat Ion Ceban.

Televiziunea națională va susține transmisiunea live a acestor evenimente.

În zilele de 13 și 14 octombrie vor fi desfășurate mai multe spectacole. În mare parte, vor fi dedicate copiilor. La unele, accesul va fi gratuit. Vreau să examinați posibilitatea ca la data de 14 octombrie, intrarea la Grădina Zoologică și la Parcul „Dendrarium” să fie gratuite”, a spus edilul.

În acest an, la Chișinău nu au fost invitate delegații de peste hotare, totuși, mai mulți parteneri de peste Prut și din alte state au anunțat că vor veni în Capitală. Astfel, funcționarii municipali ar putea fi convocați în ședințe suplimentare înainte sau după hram.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture