Și în acest an veteranii din Bălți vor primi 15 mii de lei

Și în acest an, veteranii celui de-al Doilea Război Mondial vor primi suport financiar din partea administrației locale. În cadrul ședinței consiliului Municipal Bălți din 27 aprilie, fracțiunea „Partidul Nostru” a propus alocarea a câte 15 mii de lei fiecărui veteran, în preajma zilei de 24 august, când este marcată „eliberarea Moldovei de fascism”.

Sursele financiare vor fi acordate din fondul de rezervă al municipiului Bălți.

Propunerea a fost susținută de primarul orașului Renato Usatîi, care a subliniat că, legislația nu permite administrațiilor locale să stabilească o indemnizație lunară veteranilor. Pentru a nu lăsa participanții la război fără susținere materială, dar și a nu-i expune pericolului pe timp de pandemie, s-a votat pentru alocarea unei sume pentru un an întreg.

Propunerea a fost votată în unanimitate de către consiliul municipal.

Din păcate, veteranii celui de-al Doilea Război Mondial rămân tot mai puțin pe an ce trece. În R. Moldova locuiesc peste 8oo de veterani și participanți la cel de-al Doilea Război Mondial.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture