Și nordul vrea majorarea tarifului la energia electrică. A depus o solicitare la ANRE

0

După ce Premier Energy a solicitat dublarea tarifului la energia electrică, cei de la Furnizarea Energiei Electrice Nord vor majorarea acestuia cu circa 50 de procente, de la 2 lei și 8 bani, până la 3 lei și 6 bani pentru un kilowat. Într-o solicitare adresată Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică se menționează că calculele prețurilor reglementate au fost efectuate în vederea acoperirii costurilor și cheltuielilor reale, în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opțiune și furnizorul serviciului universal, aprobată prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al ANRE, transmite tv8.

Astfel, costurile și cheltuielile solicitate spre aprobare au fost determinate de volum de energie electrică prognozat și costul energiei electrice reieșind din contractele existente încheiate cu producătorii/furnizorii de energie electrică și evoluția prețului de tranzacționare a energiei electrice. Cheltuielile suportate de Furnizor pentru achitarea serviciului de transport și distribuție a energiei electrice, conform tarifului existent. Costurile și cheltuielile strict necesare pentru desfășurarea activității reglementate de furnizare a energiei electrice actualizate reieșind din indicele prețurilor de consum din Republica Moldova, indicele de modificare a numărului locurilor de consum ale consumatorilor finali deserviți și indicele prețurilor de consum al SUA. Devierile tarifare formate în anul 2021.

Anterior, Premier Energy a solicitat ANRE ca tariful pentru consumatorii conectați la rețeaua de tensiune înaltă să crească până la 2 lei și 26 de bani. Pentru consumatorii conectați la rețeaua de tensiune medie – până la  2 lei și 41 de bani, iar pentru consumatorii racordați la rețelele de joasă tensiune – până la  2 lei și 78 de bani/kWh.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe