SISTEM ELECTRONIC DE PONTAJ ÎN L.T.„MIHAI EMINESCU” DIN BĂLȚI

Siguranță maximă și mai puține absențe pentru elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Bălți. Asta deoarece în cadrul instituției funcționează un sistem electronic de pontaj, care permite accesul în școală doar persoanelor care dețin un card personalizat.

Pe baza cartelei magnetice atât elevii, cât și corpul didactic își confirmă prezența. Toate datele se acumulează într-un sistem, care permite o monitorizare a timpului de sosire și plecare din instituția de învățământ.

Elevii instituției spun că datorită acestui card ei au devenit mai responsabili și nu se tem de siguranța lor. Iar în cazul în care ei uită cartela acasă, deși se întâmplă foarte rar, ei anunță administrația.

Directorul Liceului Teoretic„ Mihai Eminescu”, Leonid Amoașei a precizat că în cazul în care părinții vor să afle dacă copilul său vine cu regularitate la școală, atunci ei pot cere conducerii școlii un rapoart privind prezența elevului.

Mai mult ca atât directorul instituției a precizat că costul total al acestui sistem se estimează în jur de patruzeci și cinci de mii de lei.

În liceul Teoretic „ Mihai Eminescu” din municipiul Bălți învață peste 1.600 de elevi.

REPORTER: IRINA BAXAN
OPERATOR: CORNELIU VIERU
MONTAJ: IURIE BOLD

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture