Situația din Moldova este cea mai periculoasă de la sfârșitul fazei fierbinți a conflictului transnistrean

,,În Republica Moldova zăngănitul armelor nu contenește pe fondul intensificării atacurilor antirusești lansate de putere. De multă vreme, temele militare nu au fost subiecte de informare.”, a scris pe pagina sa de Facebook liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, comentând ultimul exercițiu de simulare a Trupelor de Carabinieri, care a băgat în sperieți locuitorii Capitalei.

,,Exerciții ordinare s-au desfășurat la  Chișinău: trupele de carabinieri au pus în aplicare „tactici de asigurare a ordinii publice în condiții urbane”, și au băgat în sperieți jumătate din oraș. Pe de o parte, aceasta este o pregătire pentru protestele de toamnă care vor avea loc la Chișinău. Dar pe de altă parte … Chișinăul nu este unica localitate, în care teoretiс pot fi puse în aplicare astfel de tactici. Diverși experți vorbesc despre posibilele provocări de pe Nistru. Aceste previziuni nu par a fi povești de speriat, în condițiile în care Moldova a pierdut toate instituțiile de stat, iar țara este guvernată de facto de către o singură persoană. El va face totul pentru a păstra controlul și a redobândi loialitatea Washingtonului.afirmă Usatîi.

Este de menționat faptul că locuitorii Capitalei au fost treziți în dimineață zilei de vineri, 18 august de explozii, împușcături, dar și TAB-rile  care au ”defilat” în cartierul Poșta Veche a Chișinăului.Potrivit reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne este vorba despre un exercițiu de simulare, mai exact o aplicație tactică privind menținerea, asigurarea și restabilirea ordinii publice la obiectivele de importanță deosebită, exercitată de către Departamentul Trupelor de Carabinieri.

Iar pe rețelele de socializare au fost postate acum două zile imagini video în care automobile blindate, model Hummvee ale Armatei Naționale au fost observate la ieșire din Capitală.

La fel, liderul ,,Partidului Nostru” a mai adăugat că ,,Situația creată din Moldova este cea mai periculoasă de la sfârșitul fazei fierbinți a conflictului transnistrean.”

”Sistemul de control și echilibru nu funcționează. Parlamentul, puterea executivă și judecătorească, Curtea Constituțională, instituțiile de drept – totul sunt capturate. Moldova este condusă o gașcă de nebuni. Pentru Plahotniuc, care înțelege că poate să plece de la putere, doar prin întemnițarea, astăzi nu există metode interzise. Situația din Moldova este cea mai periculoasă de la sfârșitul fazei fierbinți a conflictului transnistrean”.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture