ȘOFERII CU AMENZILE NEACHITATE VOR PRIMI CITAȚII LA FRONTIERĂ

Angajații Poliției de Frontieră, începînd cu 6 februarie 2017, sunt împuterniciți de a elibera citaţii șoferilor care se eschivează de la răspunderea contravențională, în scopul informării conducătorilor auto privind încălcările Regulilor circulaţiei rutiere.

Astfel, poliţiştii de frontieră, în timpul efectuării controlului în punctele de trecere a frontierei de stat, vor identifica mijloacele de transport care au fost implicate în comiterea faptelor contravenţionale din domeniul circulaţiei rutiere, constatate prin intermediul Sistemului automatizat de supraveghere „Controlul traficului”, şi vor înmîna citaţii șoferilor care se eschivează de la plata amenzilor.

După înmînarea citaţiilor, şoferii vor putea să se prezinte la Centrul unic de monitorizare pentru documentarea încălcării, să achite benevol amenzile la ghişeul băncii sau prin intermediul terminalelor de plată, amplasate în punctele de trecere a frontierei de stat.

Menționăm că, prin această măsură, Poliția de Frontieră vine să susțină acțiunile Inspectoratului Național de Patrulare, din perspectiva disciplinării şoferilor care ignoră achitarea amenzilor pentru contravenţiile din domeniul circulaţiei rutiere surprinse de camerele video.

Pentru a evita situațiile neplăcute la traversarea frontierei, inclusiv formarea cozilor, Poliția de Frontieră recomandă conducătorilor auto să verifice plata amenzilor de circulație și să le achite la timp.

SURSA: realitatea.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture