Șoferii trec la anvelopele de iarnă

84

Odată cu sosirea vremii reci, vulcanizările din Bălți au fost luate cu asalt. Șoferii se grăbesc pentru a schimba roțile de vară cu cele de iarnă . În ultimele săptămâni, service-urile sunt arhipline cu doritori de-ași înlocui anvelopele. Specialiștii spun, că acesta este doar începutul.

Andrei Usov, șofer cu 6 ani experiență, ne-a spus că mereu încearcă să-și schimbe cauciucurile la timp și nu așteaptă să cadă prima zăpadă.

Înlocuirea anvelopelor,  durează în medie 20 de minute, iar costul variază între 180 și 400 de lei. Specialiștii spun că roțile de vară nu rezistă la temperaturi scăzute – sunt mult mai dure decât cele de iarnă.

Când temperaturile scad, sub 7 grade, pneurile își pierd proprietățile de aderență, iar acest lucru poate duce la provocarea unui accident grav.

Specialiștii avertizează șoferii să nu întârzie cu schimbarea anvelopelor, întrucât de acesta depinde siguranța lor. La fel, cei care amână echiparea mașinelor cu roțile de iarnă în ultimul moment, riscă să stea ore în șir la coadă.

La moment, nu există o perioadă anumită, în care șoferii sunt obligați să-și echipeze automobilele cu anvelope de iarnă. Totul depinde de capriciile vremii. Conform Regulamentului de Circulație Rutieră, dacă au căzut primii fulgi, iar pe drumuri se formează ghețuș, șoferii sunt obligați să circule cu anvelope de iarnă. Șoferii ce nu îndeplinesc aceste condiții riscă amenzi de la 600 la 1000 de lei.

Cmentariile sunt închise