Soia moldovenească ar putea ajunge pe piața europeană

Ieri 19 mai, în cadrul unei vizite de lucru, Peter Michalko, șeful Delegației UE în Moldova, împreună cu ambasadorul Austriei Stella Avallone, au vizitat Institutul de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția”. Subiectul principal al întâlnirii a fost proiectele privind ameliorarea noilor culturi de soia pe câmpurile moldovenești. Peter Michalko a subliniat că produsele, precum soia bio pot fi ușor exportate pe piețele europene în cantități mari.

Boris Boincean, directorul Institutului de Cercetări „Selecția”, a menționat că cooperarea cu Europa este foarte importantă pentru Moldova și, în special, pentru orașul Bălți. Datorită acestor proiecte a fost modernizat sistemul de irigații.

Ambasadorul Austriei în Moldova a subliniat că, din cauza secetei de anul trecut, întreaga recoltă de soia a avut de suferit. Din acest motiv, Austria intenționează să lanseze un nou proiect pentru cultivarea unui nou tip de soia, care rezistă la secetă.

Spre finalul întâlnirii, oaspeții europeni au anunțat o cooperare strânsă și sprijin pentru diferite proiecte ale Institutului de Cercetări Pentru Culturile de Câmp „Selecția” pentru cultivarea a noi culturi organice în Moldova, care vor fi exportate și pe piața europeană.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture