Sondaj: Care partide ar accede în Parlament în cazul anticipatelor ?

Potrivit datelor din sondaj în cazul alegerilor anticipate, aceleaşi partide ar accede în Parlament ca şi la alegerile din 11 iulie.

0

Potrivit unui sondaj realizat de iData, în cazul alegerilor anticipate, aceleaşi partide ar accede în Parlament ca şi la alegerile din 11 iulie.

Întrebați despre faptul că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri,circa 32,2% dintre respondenţi ar vota pentru Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), 22,3% pentru Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor (BCS) şi circa 6,9% pentru Partidul „ŞOR”. Sondaj dat ne arată că alte partide nu ar trece pragul electoral: următorii pe listă sunt „Platforma DA” -circa  3,2% şi „Partidul Nostru” – în jur de 2,9%. În acelaşi timp, aproximativ 30% dintre participanţii la sondaj nu ar participa la vot sau le-ar fi fost greu să răspundă.

În contextul dat preşedintele Maia Sandu conduce clasamnetul de încredere în rândul politicienilor aceasta a acumulat (30,6%). Fiind  urmată de preşedintele Partidului Socialiştilor Igor Dodon care a acumulat  (12,8%), preşedintele partidului „ŞOR” Ilan Şor (6,1%), preşedintele Partidului Comuniştilor Vladimir Voronin (3,2%).

În acelaşi timp, aproximativ o treime dintre participanţii la sondaj (27,5%) au remarcat că nu au încredere în niciunul dintre politicieni.

Cei mai activi politicieni din ultima lună, potrivit respondenţilor, sunt Maia Sandu (20,4%), Igor Dodon (9,8%), premierul Natalia Gavriliţa (8,5%), vicepremierul Andrei Spinu şi primarul Chişinăului Ion Ceban (câte 6,3%).

Menționăm faptul că sondajul dat a fost realizat telefonic în perioada 15-25 noiembrie. În cadrul acestuia au participat 1 047 de respondenţi din 367 de localităţi (inclusiv malul stâng al Nistrului). Marja de eroare este de 2,9%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture