Specialistul ne-a povestit, ce produse întăresc imunitatea pe timp de iarnă

Iarna – este timpul când te preocupi mai mult de sănătatea ta. Medicii vorbesc mult despre consolidarea sistemului imunitar, evitarea stresului, și menținerea unei rezerve de forță și energie, fără a lăsa vreo șansă răcelii și stărilor proaste de spirit. Pentru aceasta, în primul rând, trebuie să mănânci corect. Mai exact nu trebui să renunțăm la consumul de alimente tradiționale, însă trebuie să le completăm cu mai multe vitamine.

Majoritatea oamenilor tind să creadă că citricele conțin vitamina C. De fapt, o cantitate mai mare de această vitamină este asigurată de varza murată și ardeii grași. La fel, pentru a beneficia de cantitatea necesară de vitamina C, consumați legume și ierburi de culoare verde închis.

Medicul recomandă consumul legumelor colorate, care conțin beta-caroten, ceea ce îmbunătățește atât imunitatea, cât și starea de spirit.

De asemenea, potrivit medicului, corpul uman are proprii antioxidanți care rezistă la distrugerea celulelor, dar nu sunt suficienți, pe perioada toamnei. De aceea mesele trebuie să fie completate cu alimente care oferă protecție antioxidantă. Acestea sunt legume și fructele proaspete, precum și fructele de pădure.

Tatiana Nedbailova susține că pentru lupta cu virușii, trebuie să consumați ceapă, hrean, usturoi, sfeclă, morcovi, țelină și ridichi.

Iar din produsele care, pot dăuna sistemului imunitar, fac parte alimentele grase, condimentate și bogate în calorii. Medicii recomandă, de asemenea, evitarea cafelei și a alcoolului, care încetinesc absorbția nutrienților.

Medicii menționează, că creșterea imunității este foarte importantă, dar trebuie să o faceți treptat, nu exagerați, pentru a nu dăuna organismului.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture