Spînu, cu o explicație „sinceră” privind situația pe drumuri: Statul încă nu este pregătit să facă față la astfel de situații

0

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, susține că deși „se circulă mai bine și s-a lucrat mult, toată noaptea”, situația pe drumuri rămâne a fi problematică, transmite unimedia.info.

„Trebuie să fim sinceri, statul încă nu este pregătit să facă față la astfel de situații. Lipsesc autospeciale și echipamente necesare pentru a interveni prompt”, afirmă acesta.

Se circulă mai bine. Mulțumesc tuturor care au contribuit. S-a lucrat mult, toată noaptea. Mulți dintre șoferi nu au dormit deloc. Toate resursele au fost mobilizate. Oricât de nemulțumiți nu am fi de starea drumurilor, acești oameni merită toată aprecierea noastră.

În același timp vreau să tragem și niște concluzii:

Trebuie să fim sinceri, statul încă nu este pregătit să facă față la astfel de situații. Lipsesc autospeciale și echipamente necesare pentru a interveni prompt. Dotarea tehnico-materială e dezastruoasă: mașini/tractoare/echipamente uzate și fizic și moral . Încercările de bravadă la acest subiect nu ajută.

E nevoie de schimbare. Trebuie să schimbăm lucrurile la Societățile pe Acțiuni responsabile de întreținerea drumurilor (SA Drumuri Ialoveni, SA Drumuri Orhei etc – 12 companii în total). Pregătim mai multe decizii în acest sens.

La final, vă îndemn și pe dumneavoastră să fiți atenți la drum și să circulați în siguranță. Drum bun”, a scris ministrul pe rețele.

În contextul dat șefii Inspectoratelor Generale ale MAI au prezentat informații actualizate cu privire la situația din țară, după ninsorile abundente de ieri și din această noapte. În acela-și timp, aceștia au îndemnat cetățenii să țină cont de toate recomandările autorităților, pentru a evita situațiile de risc, în contextul condițiilor meteorologice nefaste.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture