Spitalul din Bălți a fost dotat cu secții mobile de terapie intensivă

74

Fiecare al doilea caz de infecție cu coronavirus este dificil și necesită spitalizare imediată în terapie intensivă. Despre aceasta a anunțat vicedirectorul Spitalului Clinic din Bălți, Ala Condrea. Potrivit acesteia, numărul pacienților infectați s-a micșorat, în schimb a crescut numărul pacienților gravi. De aceea au fost amenajate secții mobile suplimentare, adică câteva unități de terapie intensivă de rezervă care funcționează non-stop.

Fiecare departament mobil rezervă de reanimare este prevăzut pentru 8 paturi cu dispozitive pentru ventilare artificială. Bolnavii, care se află în stare gravă sunt deja conectați la acestea.

Dintre cei 140 de pacienți infectați cu coronavirus, 81 sunt din Bălți, 6 sunt copii. Cel mai mic pacient are doar 2 luni.

Amintim că miercuri, au fost înregistrate 861 de cazuri noi de coronavirus. Astfel, bilanțul persoanelor infectate a crescut la 73.321 de cazuri. Peste 53 mii 800 au fost vindecați, iar peste 17700 continuă tratamentul. În spitale sunt internați 803 pacienți în stare gravă, 44 dintre ei sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Cmentariile sunt închise