Spitalul din Bălți nu are niciun test pentru depistarea coronavirusului

Oamenii sunt internați doar în baza simptomelor

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, spune că Spitalul Clinic Bălți, cel care deservește întreg nordul Moldovei, nu are niciun test rapid pentru depistarea coronavirusului, iar oamenii sunt internați doar pe baza simptomelor. Edilul spune că acest lucru ar trebui să-l preocupe pe șeful statului și nu umblatul prin țară în plină „Stare de urgență”.

“Dodon trebuia să intervină în situația Spitalului Clinic din Bălți, cel care deservind tot nordul țării, nu are niciun test pentru depistarea coronavirusului de tip nou. Oamenii sunt internați, după care trimiși la spitalele din Chișinău, doar în baza simptomelor, iar asta e de groază. Oamenii așteaptă de la șeful statului să comunice cu liderii  altor țări pentru ca aceștia să ne ofere aparate de ventilație mecanică a plămânilor, măști, medicamente”, a spus Usatîi într-un live pe Facebook, în care a mai declarat că teste rapide pentru depistarea coronavirusului de tip nou nu ajung nici în spitalele din Capitală.

“De unde vreți rezultate reale dacă în zi de fac doar câte 40-50 de teste. Dacă ar fi testați câte 500 de oameni, credeți-mă, cifrele ar fi îngrozitoare. Pentru a ține situația sub control, teste sunt doar în Chișinău și pot fi primite într-un număr mic, la fel, doar din Capitală. Iată care ar trebui să fie preocupările lui Dodon”, a spus Usatîi.

Amintim că în Moldova numărul de infectări cu COVID – 19 a urcat la 49, într-o singură zi fiind confirmate 13 cazuri noi. Alte 108 cazuri sunt suspecte, potrivit Ministerului Sănătății.

Sursa: independent.md

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture