Stamate: Șor poate fi extrădat sau să-și ispășească pedeapsa în Israel

0

Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, explică necesitatea înaintării a 9 cereri de ridicare e imunității pentru deputatul Ilan Șor. Potrivit lui Stamate, fiecare cerere conține un capăt de acuzare care i se incriminează liderului Partidului Șor. Stamate spune că scopul guvernării nu este de a face spectacol televizat pe seama acestui caz, ci de a restitui în bugetul de stat măcar o parte din banii furați din bănci, transmite  IPN.

Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a aprobat rapoartele celor 9 cereri de ridicare a imunității pentru deputatul Ilan Șor, venite din partea procurorului general interimar. Președintele comisiei juridice spune că joi Legislativul va vota în favoarea ridicării imunității lui Ilan Șor. Olesea Stamate a explicat și prezența angajaților SPPS la ușa comisiei juridice, care interziceau accesul în sală.

Potrivit regulamentului Parlamentului, ridicarea imunității unui ales al poporului are loc cu votul majorității deputaților aleși, exprimat secret. Potrivit legii, deputatul nu poate fi reținut, arestat, percheziționat, cu excepția cazurilor de infracțiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviințarea prealabilă a Parlamentului, după ascultarea sa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture