STARE EXCEPȚIONALĂ LA BĂLȚI. MAI MULTE FAMILII AR PUTEA SĂ-ȘI PIARDĂ CASELE DIN CAUZA APELOR SUBTERANE

Mai mulți locuitori de pe străzile Șestokovici și Cepaev din orașul Bălți, riscă să-și piardă casele din cauza alunecărilor de teren care ar putea fi provocate de apele unei fântâni arteziene. Localnicii spun că apele subterane au reușit deja să inunde subsolurile caselor. Ei au mai adăugat că s-au adresat de nenumărate ori autorităților publice locale să i-a atitudine față de problema creată.

Unul dintre cei care poate să-și piardă casa este și Serghei Grosu. El afirmă că acum cinci luni, atât subsolul locuiței sale, cât și a vecinilor au fost inundate.

Apele buclucașe izvorăsc din subsolul unei case de pe strada Cepaev, unde spun localnicii a fost forată o fântână artezienă la sfârșitul anilor 30 a secolului trecut. Apele acesteia au fost utilizate de o berărie care se afla în apropiere.

În apropiere de casa din subsolul căreia izvorăște apa se află un cămin cu cinci niveluri, temelia căruia poate fi spălată de apele freatice. În schimb, vizavi de cămin este aplasat un alt bloc de locuit, subsolul căruia este plin cu apă. Locatarii sunt îngrijorați de ceea ce se întâmplă. Unii dintre ei sunt de părere că temelia blocului ar putea fi spălată.

La fața locului s-au deplasat reprezentanții întreprinderilor locativ comunale. Aceștia au constat faptul că apelele care izvorăsc sunt freatice. În acest sens a fost declarată stare excepțională. De la Chișinău au fost solicitați un grup de geodezi.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture