Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 ianuarie 2022

Membrii CNESP au constatat că situația epidemiologică se menține extrem de îngrijorătoare la nivel național.

0

Potrivit unui comunicat emis de Guvernul RM starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, a fost prelungită până în data de  15 ianuarie 2022. Această decizie a fost apropată pe data de 27.11.21, în cadrul ședinței Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică (CNESP), prezidată de premierul Natalia Gavrilița.

În contextul dat membrii CNESP au constatat că situația epidemiologică se menține extrem de îngrijorătoare la nivel național. Astfel, în perioada 15 – 21 noiembrie, au fost înregistrate 5.391 cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2, dintre care 80% în rândul persoanelor nevaccinate. De asemenea, acoperirea vaccinală națională cu schemă completă este sub 27%.

Astfel potrivit datelor Centrului European de Control al Bolilor, în majoritatea țărilor din regiunea europeană situația epidemiologică prin COVID-19 în prezent se deteriorează, fiind înregistrată o creștere a rapidă a numărului de cazuri noi. Țările cu o rată de vaccinare redusă sunt cel mai grav afectate.

Astfel, membrii CNESP au decis să mențină restricțiile actuale la nivel național, cu posibilitatea de revizuire a acestora în funcție de evoluția situației epidemiologice.

Totodată, conform deciziei aprobate astăzi de CNESP, studenții din învățământul profesional tehnic și cel superior vor avea posibilitatea să susțină examenele cu prezența fizică, în cazul în care în localitate se atestă prag de alertă portocaliu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Acceptă Află mai multe

Hide picture