START ADMITERII LA UNIVERSITATEA BĂLȚEANĂ. LOCURI BUGETARE ȘI TAXE

Îmbulzeală în prima zi de admitere la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Absolvenții, împreună cu părinții lor, au venit la universitate dis-de-dimineață, pentru a fi primii care depun dosarele. Doar în primele două ore de la înregistrarea candidaților, pe listă figurau deja peste 300 de persoane.

Candidații cu medii înalte speră la un loc bugetar. Pentru alții însă nu contează taxa, importat este să fie admiși.

În acest an, universitatea din Bălți pune la dispoziție 1135 de locuri pentru studiile superiore de licență, cu 500 de locuri bugetare. Pentru studiile superioare de masterat au fost stabilite 550 de locuri, dintre care circa 400 sunt fără taxă.

Nici taxa pentru studii nu a suferit mari schimbări. Astfel, la Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului, taxa minimă stabilită este pentru specialitatea Matematică-4600 de lei, iar cea maximă pentru specialitatea Contabilitate-8400 de lei.

Taxe mai mici sunt înregistrate la Facultatea de Litere, 4500 pentru Științe ale Comunicării și 7000 de lei pentru limbi moderne.

Sume similare sunt și la Facultatea de științe ale Educației, Psihologie și Arte.Taxa pornește de la 5000 de lei pentru Pedagogie în învățământ primar și atinge cifra maximă de 7000 de lei pentru Muzică și Dans.

Tradițional, cea mai mare taxă a fost înregistrată la Facultatea de Drept și Științe Sociale, unde specialitatea Drept a ajuns la suma de 9 000 de lei.

Pe țară,  Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţia tinerilor peste 17400 de locuri, în diminuare cu 559 de locuri, comparativ cu anul 2015.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture